SRETAN USKRS! (2).png
covid.png
DSR.png
Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin.pn
JESTE LI SPREMNE_ (1).png
program.png
1111111.png
IMG_0165.jpg

IN MEMORIAM RADMILI ŠPEHAR

 

 

Umrla je naša Rada. Ispraćaj će biti u krugu obitelji, bez zvaničnih okupljanja i procedure. Obitelj moli za tihu sućut i zahvaljuje na razumijevanju.

Dovoljno je reći njezino ime i mislima prostruji bogatstvo jednog života. U nastavku je kratki pregled njenog života i rada. Rado, hvala!

 

Radmila Špehar rođena je 02.08.1933. godine u Zagrebu, u mnogobrojnoj obitelji prosvjetnih radnika. Nakon završetka srednje fiskulturne škole, 1953. godine dobila je svoje prvo zaposlenje u ogulinskoj gimnaziji. I od tada počinje njena ljubav s Ogulinom. Tijekom života učila je i radila, stekla zvanja nastavnika i fizioterapeuta. Usavršavala je svoje znanje i stručnost, završavajući razne seminare i tečajeve, kao npr. seminar za voditelja sportske rekreacije, tečaj za obuku skijaških početnika, tečaj za obuku neplivača i mnoge dr. A svaki trenutak, 70 godina, i više, znajući da je bila aktivna sportašica u srednjoj školi,  posvetila je sportu i sportskoj rekreaciji.

Kroz cijeli radni vijek radi s djecom izvan nastave, kroz slobodne aktivnosti, sportske klubove ili školu plivanja. Sedamdesetih godina aktivno sudjeluje u osmišljavanju sportske rekreacije u tadašnjoj Republici Hrvatskoj, te istovremeno konkretno provodi rekreativne aktivnosti u Ogulinu.

Nositelj je mnogih aktivnosti, od izgradnje objekata do organiziranja sportskih natjecanja i okupljanja sportaša. Usmjerila je mnoge sportaše i pripremila nekoliko kandidata iz Ogulina za prijemni ispit na kineziološkom fakultetu.

Od 1953.-1962. godine bila je načelnica DTO Partizan u tadašnjem kotaru i općini Ogulin, u kojem uvodi i druge sportove (osim gimnastike): rukomet, odbojka, košarka i atletika, a to je bio temelj za osnivanje sportskih klubova.

 Od 1954. do 1958. godine pomaže pri izgradnji kuće na Kleku. U njezinoj organizaciji školska djeca i građani nosili su na Klek građevni materijal, pribor i električni kabel.

 U razdoblju 1953. do 1963. godine organizira izgradnju nekoliko igrališta. To je izgradnja polivalentnog igrališta uz dvoranu tadašnjeg «Partizana», poznatog pod nazivom «crveno igralište». Isto tako inicijator je i organizator izgradnje igrališta uz «staru gimnaziju» i današnju Prvu osnovnu školu. Na današnjem pomoćnom nogometnom igralištu Radmila i njezini neumorni mali pomagači-učenici, izgradili su polivalentno igralište za rukomet, odbojku, košarku i atletiku, s potrebnim terenima (jame za skok u dalj i u vis, sprinterska staza, bacački tereni.

Sve je to napravljeno izvan radnog vremena, bez novčane nadoknade, uz razvijanje radnih navika i ljubavi za sport kod djece.

 Punih 25 godina organizira školu plivanja u Selcu, Fažani i Privlaci, te je na taj način naučila plivati preko 3 000 djece, a ujedno im omogućila da usvoje vrijednosti zajedništva i druženja

Od 1975. do 1985. godine stručni je suradnik u tadašnjem Republičkom savezu sportske rekreacije, čime je znatno doprinijela promociji Ogulina. 

 Posebno poglavlje započinje 1978. godine kada zajedno sa suprugom Josom i još nekoliko entuzijasta, uz pomoć mnogih građana, djece i gospodarskih subjekata započinje gradnju SRC Kneja. Bio je to ujedno početak  rada u sportskoj rekreaciji u Ogulinu. Nastojala je da se što veći broj populacije uključi u sportsku rekreaciju, koja je preduvjet za očuvanje zdravlja i radne sposobnosti. Osposobila je 15-tak voditelja, pomogla mnogima u zdravstvenim poteškoćama i naučila nas vrijednostima vježbanja. Inicijator je osnivanja ovog Društva, duša rekreacije, animator za mnoge od nas. Stvorila je Društvo koje aktivno radi i razvija se više od 40 godina.

 Neiscrpna energija, ljubav za ljude, organizacijske sposobnosti i posvećenost poslu sinonimi su za Radmilu Špehar.

 

Neka joj je vječna slava i hvala.

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Ovogodišnja godišnja skupština bila je izborna, te je odlučeno da nova predsjednica Društva bude Maja Magdić Pešut, potpredsjednica Maja Stošić, a tajnica Dijana Brozović. Uz njih tri, u Izvršnom odboru još će biti Dinka Tonković, Boško Salopek, Valentina Blašković i Biljana Višnić. U Nadzorni odbor odabrane su dosadašnja predsjednica Bosiljka Dolušić, potpredsjednica Ljiljana Šušnjar i tajnica Đurđa Boban.

Doneseno je Izvješće o radu u razdoblju 2015.-2018. godine, Izvješće o financijskom poslovanju za 2018., Izvješće Nadzornog odbora, Odluka o predstavljanju u zastupanju DSR Ogulin, Program rada za 2019., te Plan prihoda i rashoda za 2019. godinu.

Sve je začinjeno večerom, plesom i feštom do dugo u noć!

lights.png
poziv.png
Slika1.png
Slika1.png
ooo.png

Hrvatski savez športske rekreacije "Sport za sve" dodijelilo je nama, Društvu za sportsku rekreaciju Ogulin, priznanje za aktivnosti na lokalnoj razini „Igre za sve“ za 2018. godinu!

46693463_10216417599088442_4695519665466

14. Hrvatski festival sportske rekreacije žena