program.png
1111111.png
IMG_0165.jpg

IN MEMORIAM RADMILI ŠPEHAR

 

 

Umrla je naša Rada. Ispraćaj će biti u krugu obitelji, bez zvaničnih okupljanja i procedure. Obitelj moli za tihu sućut i zahvaljuje na razumijevanju.

Dovoljno je reći njezino ime i mislima prostruji bogatstvo jednog života. U nastavku je kratki pregled njenog života i rada. Rado, hvala!

 

Radmila Špehar rođena je 02.08.1933. godine u Zagrebu, u mnogobrojnoj obitelji prosvjetnih radnika. Nakon završetka srednje fiskulturne škole, 1953. godine dobila je svoje prvo zaposlenje u ogulinskoj gimnaziji. I od tada počinje njena ljubav s Ogulinom. Tijekom života učila je i radila, stekla zvanja nastavnika i fizioterapeuta. Usavršavala je svoje znanje i stručnost, završavajući razne seminare i tečajeve, kao npr. seminar za voditelja sportske rekreacije, tečaj za obuku skijaških početnika, tečaj za obuku neplivača i mnoge dr. A svaki trenutak, 70 godina, i više, znajući da je bila aktivna sportašica u srednjoj školi,  posvetila je sportu i sportskoj rekreaciji.

Kroz cijeli radni vijek radi s djecom izvan nastave, kroz slobodne aktivnosti, sportske klubove ili školu plivanja. Sedamdesetih godina aktivno sudjeluje u osmišljavanju sportske rekreacije u tadašnjoj Republici Hrvatskoj, te istovremeno konkretno provodi rekreativne aktivnosti u Ogulinu.

Nositelj je mnogih aktivnosti, od izgradnje objekata do organiziranja sportskih natjecanja i okupljanja sportaša. Usmjerila je mnoge sportaše i pripremila nekoliko kandidata iz Ogulina za prijemni ispit na kineziološkom fakultetu.

Od 1953.-1962. godine bila je načelnica DTO Partizan u tadašnjem kotaru i općini Ogulin, u kojem uvodi i druge sportove (osim gimnastike): rukomet, odbojka, košarka i atletika, a to je bio temelj za osnivanje sportskih klubova.

 Od 1954. do 1958. godine pomaže pri izgradnji kuće na Kleku. U njezinoj organizaciji školska djeca i građani nosili su na Klek građevni materijal, pribor i električni kabel.

 U razdoblju 1953. do 1963. godine organizira izgradnju nekoliko igrališta. To je izgradnja polivalentnog igrališta uz dvoranu tadašnjeg «Partizana», poznatog pod nazivom «crveno igralište». Isto tako inicijator je i organizator izgradnje igrališta uz «staru gimnaziju» i današnju Prvu osnovnu školu. Na današnjem pomoćnom nogometnom igralištu Radmila i njezini neumorni mali pomagači-učenici, izgradili su polivalentno igralište za rukomet, odbojku, košarku i atletiku, s potrebnim terenima (jame za skok u dalj i u vis, sprinterska staza, bacački tereni.

Sve je to napravljeno izvan radnog vremena, bez novčane nadoknade, uz razvijanje radnih navika i ljubavi za sport kod djece.

 Punih 25 godina organizira školu plivanja u Selcu, Fažani i Privlaci, te je na taj način naučila plivati preko 3 000 djece, a ujedno im omogućila da usvoje vrijednosti zajedništva i druženja

Od 1975. do 1985. godine stručni je suradnik u tadašnjem Republičkom savezu sportske rekreacije, čime je znatno doprinijela promociji Ogulina. 

 Posebno poglavlje započinje 1978. godine kada zajedno sa suprugom Josom i još nekoliko entuzijasta, uz pomoć mnogih građana, djece i gospodarskih subjekata započinje gradnju SRC Kneja. Bio je to ujedno početak  rada u sportskoj rekreaciji u Ogulinu. Nastojala je da se što veći broj populacije uključi u sportsku rekreaciju, koja je preduvjet za očuvanje zdravlja i radne sposobnosti. Osposobila je 15-tak voditelja, pomogla mnogima u zdravstvenim poteškoćama i naučila nas vrijednostima vježbanja. Inicijator je osnivanja ovog Društva, duša rekreacije, animator za mnoge od nas. Stvorila je Društvo koje aktivno radi i razvija se više od 40 godina.

 Neiscrpna energija, ljubav za ljude, organizacijske sposobnosti i posvećenost poslu sinonimi su za Radmilu Špehar.

 

Neka joj je vječna slava i hvala.

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Ovogodišnja godišnja skupština bila je izborna, te je odlučeno da nova predsjednica Društva bude Maja Magdić Pešut, potpredsjednica Maja Stošić, a tajnica Dijana Brozović. Uz njih tri, u Izvršnom odboru još će biti Dinka Tonković, Boško Salopek, Valentina Blašković i Biljana Višnić. U Nadzorni odbor odabrane su dosadašnja predsjednica Bosiljka Dolušić, potpredsjednica Ljiljana Šušnjar i tajnica Đurđa Boban.

Doneseno je Izvješće o radu u razdoblju 2015.-2018. godine, Izvješće o financijskom poslovanju za 2018., Izvješće Nadzornog odbora, Odluka o predstavljanju u zastupanju DSR Ogulin, Program rada za 2019., te Plan prihoda i rashoda za 2019. godinu.

Sve je začinjeno večerom, plesom i feštom do dugo u noć!

Hrvatski savez športske rekreacije "Sport za sve" dodijelilo je nama, Društvu za sportsku rekreaciju Ogulin, priznanje za aktivnosti na lokalnoj razini „Igre za sve“ za 2018. godinu!

14. Hrvatski festival sportske rekreacije žena

Slika101.png

KAMAČNIK -  27. svjetski dan pješačenja i Bundevijada Vrbovsko

Slika1.png

OTOČAC

turnir u pikadu, stolnom

tenisu i odbojci

Priznanje grada Ogulina za stvaralački rad Društvu za sportsku rekreaciju Ogulin za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana.

Kratki video pogledaj OVDJE.

40 godina rada i postojanja

Dječji aerobic na 5. ogulinskom festivalu zelja i meda povodom proslave Dana grada Ogulina

Krećemo s radom 10. rujna 2018.

Klikni na strelicu za pregledavanje termina!

U sklopu minifestacije "Ljeto u Ogulinu" zumbalo se na otvorenom u organizaciji Dsr Ogulin, Turističke zajednice Grada Ogulin i Pučkog otvorenog učilišta. (Fotografije su preuzete sa OgPortala).

Naše voditeljice Maja i Valentina prisustvovale su 6.regionalnom seminaru Fitnessa, aerobica i korektivne gimastike u Studiu "Energy Fit" u Rijeci.

43. OŽUJSKI
SUSRETI ŽENA,
MALI LOŠINJ
1/2

Obavještavamo sve članice da je došlo do promjene termina odbojke četvrtkom. Od danas trening odbojke počinje u 20:00 sati umjesto u 20:30. Termini ostalih treninga ostaju nepromijenjeni!

Pozivnica

ODRŽAN 24. FESTIVAL SPORTSKE

REKREACIJE U ZATONU

Šest naših članica bilo učestvovalo je na 24. festivalu sportske rekreacije u Zatonu kod Zadra, u organizaciji HSSR. Ekipa je to koja već nekoliko godina sudjeluje na Festivalu, gotovo u istom sastavu, iako ove godine nešto manja. I ove godine iskoristile su sve što taj festival i Zaton nudi. Slike govore sve. Dodat ćemo da su sudjelovale u većini disciplina. Ima i medalja: Dijana Brozović, zlato u košarkaškim tricama i bronca (u izuzetno jakoj konkurenciji) u stolnom tenisu. Istina je da su to rekreacijska natjecanja, ali medalje su ponos.

Drage članice,
u ponedjeljka 1. svibnja na Međunarodni praznik rada neće se održati sat Pilatesa. Vidimo se u utorak u 20.00 na Aeromixu!
Uživajte u produženom vikendu! 

 5. festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju 

1/5

42. Ožujski susreti u Lovranu

1/2

S lijeve strane nalazi se kalendar s najavama događaja.

PRATITE NAS I DALJE!

PRIJEDLOG

TRENINGA

Idemo?

Idemo!

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

 

Dana 4.02.2017., u restoranu «Gradina» u Josipdolu održana je redovna godišnja skupština Društva. Podnijeta su izvješća o radu i financijama, kao i ono nadzornog odbora i sva su jednoglasno usvojena. Isto tako, usvojeni su plan rada i financijski plan. Nakon završetka radnog dijela članice su plaćale članarinu za 2017. god. Uslijedila je večera i zabava uz ples i pjesmu grupe XXL iz Ogulina.

1/1